Obiective turistice Bistrița - Centrul Cultural George Coșbuc

Centrul Cultural George Cosbuc

Centrul Cultural "George Coşbuc"

Sediul acestei instituţii este situat într–un cadru peisagistic încântător, încadrat spre sud, se statuia lui George Coşbuc şi parcul municipal, spre vest de zidurile cetăţii medievale şi Turnul Dogarilor, în nord–est de o micro–piaţă.

Edificiul a fost construit în anul 1889, în stil neoclasic, având chiar de la început o destinaţie culturală. De la 1 iunie 1952 aici se desfăşăară cele mai importante activităţi din oraş. Clădirea, care a cunoscut mai multe renovări şi înbunătăţiri funcţionale – ultimele în anul 1988 –, dispune de o sală de spectacole cu 382 locuri, o sală pentru spectacole de teatru cu 100 locuri, săli de repetiţii sau pentru cercuri tehnico–aplicative, precum şi pentru diferite cursuri.


Centrul Cultural George Cosbuc

În cadrul Centrului Municipal de Cultură "George Coşbuc" îşi desfăşoară activitatea ansamblul de cântece şi dansuri populare "Cununa de pe Someş", înfiinţat în anul 1968 şi care a devenit o prezenţă constantă pe podiumurile de premiere ale diferitelor festivaluri folclorice din ţară şi de peste hotare, un cor de cameră "Appassionata", construit în anul 1980, şi el, de asemenea, afirmat puternic în ţară şi strainătate prin calitatea interpretării. Printre alte formaţii: Ansamblul de dans clasic şi modern "Sincron", înfiinţat în anul 1982, Ansamblul de dansuri populare maghiare "Arvalanghaj", înfiinţat în anul 1982, Grupul vocal instrumental pop–rock "Punct", înfiinţat în anul 2002, Grupul vocal instrumental pop–rock "Rip", Teatrul de păpuşi "Nichipercea", trupa fiind înfiinţată în anul 1955, Teatrul "Experiment", înfiinţat în anul 1999. Toate aceste formaţii şi ansambluri artistice şi culturale au făcut din instituţie o prezenţă bine conturată în peisajul cultural al municipiului.[ Sus ]         [ 0 Comentarii - Adaugă comentariu ]         [ vizualizări: 5554 ]